Kuře po řecku
Suroviny
- 600 g Brambory
- 100 g Máslo čerstvé
- 800 ml Voda pitná
- 400 ml Vývar drůbeží
- 60 ml Olej rostlinný
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 ks Cibule
- 3 stroužek Česnek
- 1.2 kg Kuře
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 956 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 67 g
- Sodík 517 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 204 mg
- Draslík 1041.3 mg
- Vláknina 7667.7 mg
- Vitamín A 7667.7 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.6 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 28.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme na plátky, česnek prolisujeme, petrželovou nať nasekáme na jemno. Kuře očistíme, nakrájíme na čtvrtky, potřeme česnekem, osolíme a opepříme. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na plátky.
-
2
Porce kuřete vložíme do pekáče, přidáme máslo a v předehřáté troubě pečeme. Během pečení maso obracíme, zakapeme citronovou šťávou a podlijeme vývarem.
-
3
V mezičase na oleji zpěníme cibuli, přidáme plátky brambor a osmažíme dozlatova.
-
4
Porce kuřete podáváme s bramborami a cibulí, přelijeme vypečenou šťávou, kterou jsme přecedili, a posypeme petrželovou natí.