Džem rybízový s estragonem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 70

Suroviny

  • 1750 g Rybíz červený
  • 500 g Cukr želírovací
  • 200 ml Voda pitná
  • 4 ks Estragon
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 43 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 1 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 80.8 mg
  • Vláknina 2209.2 mg
  • Vitamín A 2209.2 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Opláchnutý a otrhaný rybíz nasypeme do hrnce, přidáme vodu, zakryjeme a po uvedení k varu poodkryjeme pokličku, aby směs nepřetekla, a vaříme doměkka asi 15 minut. Uvařený rybíz umeleme v pasírovacím mlýnku nebo propasírujeme stěrkou přes síto. Odstraníme tím slupky a jadérka, kterých by v zavařenině nemělo být moc.

  • 2

    Opláchnutý estragon dobře otřepeme, lístky otrháme a nadrobno nasekáme. Přepasírovaný rybíz v hrnci promícháme s želírovacím cukrem, přivedeme k varu a na prudkém ohni vaříme 2 minuty. Směs v pravidelných intervalech promícháváme. Po 2 minutách odstavíme, přimícháme estragon a plníme do sklenic vypláchnutých horkou vodou a pořádně uzavřeme.

Komentáře k receptu