Krevetová mísa
Suroviny
- 200 g Kompot mandarinkový
- 100 g Máslo čerstvé
- 400 g Krevety tygří - loupané
- 150 g Žampiony čerstvé
- 100 g Rukola
- 80 g Salát Rosso
- 4.5 kávová lžička Pepř 4 barev
- 1 ks Limetka
- 3 špetka Sůl
- 2 špetka Zázvor mletý
- 3 špetka Pepř citronový
- 2 špetka Chilli koření mleté
- 2 špetka Sůl mořská
- 4 stroužek Česnek
- 1 dl Smetana 16% (pochoutková)
- 1 polévková lžíce Med včelí
- 3 polévková lžíce Sirup javorový
- 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 437 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 30 g
- Sodík 440 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 147.5 mg
- Draslík 346 mg
- Vláknina 12247.7 mg
- Vitamín A 12247.7 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.3 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 28.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyjeme salátové listy, rukolu, vodu setřepeme a necháme salát okapat. Kompotované mandarinky scedíme z nálevu. Očištěné malé žampiony omyjeme, osušíme a nakrájíme na velmi tenké plátky. V misce si promícháme zakysanou smetanu s mořskou solí a citrónovým pepřem.
-
2
Připravíme si marinádu. V rendlíku roztopíme máslo, přidáme med, šťávu a nastrouhanou kůru z omyté limetky, prolisovaný česnek, javorový sirup, zázvor, olivový olej a chilli. Poté očištěné a omyté (loupané) krevety zalijeme marinádou a zlehka promícháme.
-
3
Krevety necháme marinovat 30 minut. Poté je budeme grilovat v rozpáleném grilu přibližně 5-6 minut z každé strany.
-
4
Na velkou mísu ozdobně poklademe salátové listy, mezi ně rozložíme horké grilované krevety, přidáme k nim žampióny, mandarinky a pokapeme smetanou. Ihned servírujeme.