Krevetová mísa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Kompot mandarinkový
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 400 g Krevety tygří - loupané
  • 150 g Žampiony čerstvé
  • 100 g Rukola
  • 80 g Salát Rosso
  • 4.5 kávová lžička Pepř 4 barev
  • 1 ks Limetka
  • 3 špetka Sůl
  • 2 špetka Zázvor mletý
  • 3 špetka Pepř citronový
  • 2 špetka Chilli koření mleté
  • 2 špetka Sůl mořská
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 dl Smetana 16% (pochoutková)
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • 3 polévková lžíce Sirup javorový
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 437 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 440 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 147.5 mg
  • Draslík 346 mg
  • Vláknina 12247.7 mg
  • Vitamín A 12247.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme salátové listy, rukolu, vodu setřepeme a necháme salát okapat. Kompotované mandarinky scedíme z nálevu. Očištěné malé žampiony omyjeme, osušíme a nakrájíme na velmi tenké plátky. V misce si promícháme zakysanou smetanu s mořskou solí a citrónovým pepřem.

  • 2

    Připravíme si marinádu. V rendlíku roztopíme máslo, přidáme med, šťávu a nastrouhanou kůru z omyté limetky, prolisovaný česnek, javorový sirup, zázvor, olivový olej a chilli. Poté očištěné a omyté (loupané) krevety zalijeme marinádou a zlehka promícháme.

  • 3

    Krevety necháme marinovat 30 minut. Poté je budeme grilovat v rozpáleném grilu přibližně 5-6 minut z každé strany.

  • 4

    Na velkou mísu ozdobně poklademe salátové listy, mezi ně rozložíme horké grilované krevety, přidáme k nim žampióny, mandarinky a pokapeme smetanou. Ihned servírujeme.

Komentáře k receptu