Vepřová krkovice se sušeným ovocem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 80 g Meruňky sušené
  • 80 g Švestky sušené
  • 80 g Křížaly (sušená jablka)
  • 80 g Hrušky sušené
  • 500 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1.2 kg Vepřová krkovička
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 746 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 51 g
  • Sodík 98 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 216 mg
  • Draslík 461 mg
  • Vláknina 9818.5 mg
  • Vitamín A 9818.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sušené ovoce (švestky, meruňky, hrušky a jablka) nakrájíme na klínky. Krkovici vykostíme a protáhneme polovinou sušeného ovoce, maso osolíme, opepříme a vložíme do pekáče spolu s vykrojenými kostmi. Maso podlijeme vodou a v předehřáté troubě pečeme, až je maso měkké. Během pečení maso přeléváme výpekem a je-li třeba, přilijeme horkou vodu. Když je maso poloměkké, přidáme druhou polovinu ovoce a dopečeme.

  • 2

    Maso podáváme nakrájené na plátky a přelité vypečenou omáčkou i s ovocem.

Komentáře k receptu