Vepřová krkovice se sušeným ovocem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 746 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 51 g
- Sodík 98 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 42 g
- Cholesterol 216 mg
- Draslík 461 mg
- Vláknina 9818.5 mg
- Vitamín A 9818.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sušené ovoce (švestky, meruňky, hrušky a jablka) nakrájíme na klínky. Krkovici vykostíme a protáhneme polovinou sušeného ovoce, maso osolíme, opepříme a vložíme do pekáče spolu s vykrojenými kostmi. Maso podlijeme vodou a v předehřáté troubě pečeme, až je maso měkké. Během pečení maso přeléváme výpekem a je-li třeba, přilijeme horkou vodu. Když je maso poloměkké, přidáme druhou polovinu ovoce a dopečeme.
-
2
Maso podáváme nakrájené na plátky a přelité vypečenou omáčkou i s ovocem.