Kotlety zapečené s bylinkovým sýrem
Suroviny
- 600 g Vepřové kotlety
- 120 g Sýr Ementál (Primátor)
- 200 g Sýr smetanový tavený 45%
- 2 ml Olej rostlinný
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 2 špetka Muškátový oříšek
- 0.5 polévková lžíce Pažitka
- 0.5 polévková lžíce Petržel - nať
- 0.5 polévková lžíce Kopr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 541 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 36 g
- Sodík 187 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 315.6 mg
- Draslík 546.2 mg
- Vláknina 244 mg
- Vitamín A 244 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.4 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Petrželovou nať, kopr a pažitku nasekáme najemno, ementál nastrouháme. Kotlety očistíme, naklepeme, osolíme a opepříme.
-
2
V míse našleháme tavený sýr se žloutky a přimícháme bylinky a strouhaný muškátový oříšek. Kotlety po obou stranách zprudka osmažíme na oleji, poté vložíme na plech vyložený pečicím papírem. Na kotlety navrstvíme bylinkový sýr, posypeme ementálem a v předehřáté troubě necháme zapéct.