Kotlety zapečené s bylinkovým sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Vepřové kotlety
  • 120 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 200 g Sýr smetanový tavený 45%
  • 2 ml Olej rostlinný
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 špetka Muškátový oříšek
  • 0.5 polévková lžíce Pažitka
  • 0.5 polévková lžíce Petržel - nať
  • 0.5 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 541 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 187 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 315.6 mg
  • Draslík 546.2 mg
  • Vláknina 244 mg
  • Vitamín A 244 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.4 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Petrželovou nať, kopr a pažitku nasekáme najemno, ementál nastrouháme. Kotlety očistíme, naklepeme, osolíme a opepříme.

  • 2

    V míse našleháme tavený sýr se žloutky a přimícháme bylinky a strouhaný muškátový oříšek. Kotlety po obou stranách zprudka osmažíme na oleji, poté vložíme na plech vyložený pečicím papírem. Na kotlety navrstvíme bylinkový sýr, posypeme ementálem a v předehřáté troubě necháme zapéct.

Komentáře k receptu