Fenyklo-jablkový krevetový salát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 170 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 8 g
- Sodík 254 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 59.1 mg
- Draslík 658.5 mg
- Vláknina 7588 mg
- Vitamín A 7588 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.4 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejdříve ve slané vodě uvaříme asi 10 minut krevety. Až zchladnou, vyloupeme je a dáme do mísy. K nim přidáme na tenké plátky nakrájený omytý a jader zbavený fenykl a omyté odjádřené jablko pokrájené na kostičky.
-
2
Vedle v menší misce připravíme zálivku z nakrájené šalotky, citronové šťávy, soli, pepře olivového oleje a semen fenyklu.
-
3
Zálivku i připravené krevety s fenyklem a jablkem smícháme ve větší misce a ihned studené servírujeme.