Matjesový salát s jablky
Suroviny
- 400 g Matjesy - filet
- 250 g Jablka
- 150 g Brambory
- 160 g Červená řepa sterilovaná
- 100 g Cibule sterilovaná
- 300 ml Voda pitná
- 150 ml Zakysaná smetana
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 396 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 23 g
- Sodík 444 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 26 mg
- Draslík 488.6 mg
- Vláknina 9318.8 mg
- Vitamín A 9318.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.6 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na plátky. Matjesové filé nakrájíme na nudličky, jablka oloupeme, vykrojíme jádřince, jablka nahrubo nastrouháme a v míse promícháme s citronovou šťávou, cukrem, solí, pepřem a zakysanou smetanou. Nakládanou červenou řepu a nakládané cibulky slijeme a necháme okapat.
-
2
Do mísy k jablkům přidáme matjesy, brambory, řepu a cibulky. Salát necháme pod fólií v chladničce vychladit.