Vepřové plátky s celerem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Vepřová kýta
  • 400 g Celer bulvový
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 486 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 357 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 127 mg
  • Draslík 802 mg
  • Vláknina 4102.8 mg
  • Vitamín A 4102.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme a po obvodu nařízneme. Maso osolíme, opepříme a po obou stranách grilujeme doměkka.

  • 2

    Očištěný celer nakrájíme na nudličky, osolíme, zakapeme citronovou šťávou a podusíme chvíli na rozehřátém másle.

  • 3

    K měkkému celeru přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a ještě krátce podusíme.

  • 4

    Hotové vepřové plátky upravíme na nahřáté talíře, pokryjeme celerovou směsí a posypeme nastrouhaným sýrem.

Komentáře k receptu