Polévka citrónová se skořici
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 324 kcal
- Sacharidy 74 g
- Tuky 5 g
- Sodík 195 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 74 g
- Cholesterol 184 mg
- Draslík 349.5 mg
- Vláknina 18835 mg
- Vitamín A 18835 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 101.1 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Umyté citróny nastrouháme do hrnce, posypeme vanilkovým cukrem, přidáme z citrónu vymačkanou šťávu, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Polévku podle vlastní chuti dochutíme solí, cukrem a skořicí a také podle sebe přilijeme citrónový sirup. Vše zamícháme, chvilku povaříme, polévku přecedíme přes síto, vrátíme zpátky do hrnce a na sporák.
-
2
Do studené vody vsypeme bramborovou moučku, vidličkou rozšleháme, za stálého míchání pomalu vléváme do polévky, kterou znovu přivedeme k varu a stáhneme ze sporáku. Žloutky rozkvedláme a pomalu pomocí míchání je vmícháme do polévky.