Závitky z platýse
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 321 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 19 g
- Sodík 328 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 142.2 mg
- Draslík 732.3 mg
- Vláknina 842 mg
- Vitamín A 842 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.8 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 29.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Květák povaříme cca 10min v páře, poté rozmixujeme s vejcem, bílkem, smetanou a špetkou soli.
-
2
Přilijeme rozpuštěný kousek másla, vložíme do vodní lázně a metličkami rozmixujeme na omáčku.
-
3
Rybu osolíme a jednotlivé plátky ovineme kolem větších špalíčků mrkve tak, aby vznikly závitky. Podusíme cca 10min na páře a mrkev vyndáme.
-
4
Mušle očistíme, odstraníme červenou část a osolíme. Orestujeme na zpěněném másle 1 minutu po každé straně a rozdělíme po dvou do otvorů v závitcích. V pánvi po mušlích zpěníme zbytek másla a přelijeme jím závitky.
-
5
Rozdělíme na talíře, podáváme s květákovou omáčkou, dozdobené nasekaným koprem.