Závitky z platýse

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 120 g Květák
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 300 g Mušle slávky
  • 800 g Platýz - filety
  • 50 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 321 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 328 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 142.2 mg
  • Draslík 732.3 mg
  • Vláknina 842 mg
  • Vitamín A 842 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.8 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Květák povaříme cca 10min v páře, poté rozmixujeme s vejcem, bílkem, smetanou a špetkou soli.

  • 2

    Přilijeme rozpuštěný kousek másla, vložíme do vodní lázně a metličkami rozmixujeme na omáčku.

  • 3

    Rybu osolíme a jednotlivé plátky ovineme kolem větších špalíčků mrkve tak, aby vznikly závitky. Podusíme cca 10min na páře a mrkev vyndáme.

  • 4

    Mušle očistíme, odstraníme červenou část a osolíme. Orestujeme na zpěněném másle 1 minutu po každé straně a rozdělíme po dvou do otvorů v závitcích. V pánvi po mušlích zpěníme zbytek másla a přelijeme jím závitky.

  • 5

    Rozdělíme na talíře, podáváme s květákovou omáčkou, dozdobené nasekaným koprem.

Komentáře k receptu