Bramborový krém se zeleninovým hnízdem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 165 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 650 g Brambory
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 40 g Nudle sójové
  • 150 ml Mléko polotučné
  • 150 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 350 ml Vývar zeleninový
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 1 ks Šalotka
  • 1 ks Fenykl sladký - hlíza
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 257 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 509 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 23.6 mg
  • Draslík 779.9 mg
  • Vláknina 9160 mg
  • Vitamín A 9160 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 38.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 180C.

  • 2

    Brambory omyjeme, se slupkou zabalíme do alobalu a pečeme 60-90minut. Poté necháme brambory 10min odpočívat, vybalíme, oloupeme a nakrájíme na kostičky.

  • 3

    V hrnci rozehřejeme máslo a šalotku nakrájenou na plátky asi 3min orestujeme. Zalijeme smetanou a mlékem, přivedeme k varu a poté rozmixujeme s bramborami a vývarem na krém.

  • 4

    Řapíkatý celer oloupeme a stonek nakrájíme na plátky. Stejně pokrájíme i fenykl. V pánvi rozehřejeme máslo, 1 naběračku vody a špetku soli, přidáme celer a fenykl a zakryté asi 2min podusíme.

  • 5

    Sójové nudle vhodíme do vroucí vody, odstavíme, necháme cca 4min odpočívat, poté scedíme a promícháme se zeleninou.

  • 6

    Bramborový krém rozdělíme na talíře, dozdobíme hnízdem zeleniny a sójových nudlí a ihned podáváme.

Komentáře k receptu