Bramborový krém se zeleninovým hnízdem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 257 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 12 g
- Sodík 509 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 23.6 mg
- Draslík 779.9 mg
- Vláknina 9160 mg
- Vitamín A 9160 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.9 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 38.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu předehřejeme na 180C.
-
2
Brambory omyjeme, se slupkou zabalíme do alobalu a pečeme 60-90minut. Poté necháme brambory 10min odpočívat, vybalíme, oloupeme a nakrájíme na kostičky.
-
3
V hrnci rozehřejeme máslo a šalotku nakrájenou na plátky asi 3min orestujeme. Zalijeme smetanou a mlékem, přivedeme k varu a poté rozmixujeme s bramborami a vývarem na krém.
-
4
Řapíkatý celer oloupeme a stonek nakrájíme na plátky. Stejně pokrájíme i fenykl. V pánvi rozehřejeme máslo, 1 naběračku vody a špetku soli, přidáme celer a fenykl a zakryté asi 2min podusíme.
-
5
Sójové nudle vhodíme do vroucí vody, odstavíme, necháme cca 4min odpočívat, poté scedíme a promícháme se zeleninou.
-
6
Bramborový krém rozdělíme na talíře, dozdobíme hnízdem zeleniny a sójových nudlí a ihned podáváme.