Ústřice na ledu s červeným vínem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 768 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 39 g
- Sodík 737 mg
- Bílkoviny 58 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 300 mg
- Draslík 1154.9 mg
- Vláknina 2338.3 mg
- Vitamín A 2338.3 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 60.5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 31.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V pánvi rozpálíme olej, vsypeme oloupanou a drobně nakrájenou cibuli, zpěníme ji, přilijeme citronovou šťávu, chvilku povaříme, zalijeme vínem, které z častí vyvaříme a stáhneme z ohně.
-
2
Vínovou omáčku necháme vychladnout, podle vlastní chuti přidáme med, dobře promícháme, osolíme, opepříme, nakonec přisypeme drobně nasekanou pažitku a zamícháme.
-
3
V surovinách uvedené množství (na čtyři porce) středně velkých ústřic dobře omyjeme, otevřeme skořápky, naaranžujeme na hluboký, ledem naplněný talíř, lžíci doplníme skořápky připravenou vínovou omáčkou, každou porci ozdobíme zelenou pažitkou a podáváme.