Ústřice na ledu s červeným vínem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Cibule
  • 24 ks Ústřice
  • 1 hrst Pažitka
  • 1 dl Olej olivový extra panenský
  • 1 dl Víno červené
  • 4 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 768 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 737 mg
  • Bílkoviny 58 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 300 mg
  • Draslík 1154.9 mg
  • Vláknina 2338.3 mg
  • Vitamín A 2338.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 60.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 31.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V pánvi rozpálíme olej, vsypeme oloupanou a drobně nakrájenou cibuli, zpěníme ji, přilijeme citronovou šťávu, chvilku povaříme, zalijeme vínem, které z častí vyvaříme a stáhneme z ohně.

  • 2

    Vínovou omáčku necháme vychladnout, podle vlastní chuti přidáme med, dobře promícháme, osolíme, opepříme, nakonec přisypeme drobně nasekanou pažitku a zamícháme.

  • 3

    V surovinách uvedené množství (na čtyři porce) středně velkých ústřic dobře omyjeme, otevřeme skořápky, naaranžujeme na hluboký, ledem naplněný talíř, lžíci doplníme skořápky připravenou vínovou omáčkou, každou porci ozdobíme zelenou pažitkou a podáváme.

Komentáře k receptu