Jáhlové rizoto

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Jáhly - loupané proso
  • 200 g Kuřecí prsa
  • 1 ks Cibule
  • 5 ks Rajčata
  • 2 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 1 hrst Sýr Eidam cihla 40%
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 185 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 133 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 38.1 mg
  • Draslík 554.5 mg
  • Vláknina 5414.8 mg
  • Vitamín A 5414.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 47.7 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nakrájenou cibuli osmahneme na troše olivového oleje.

  • 2

    Přidáme jáhly, které jsme spařili horkou vodou a osmahneme krátce.

  • 3

    Podlijeme vodou a dusíme.

  • 4

    Nakrájená kuřecí prsa na nudličky osmahneme, přidáme nakrájená rajčata a papriku. Podlijeme a doměkka dusíme.

  • 5

    Osolíme, opepříme a přidáme uvařené jáhly.

  • 6

    Poté podáváme posypané strouhaným sýrem.

Komentáře k receptu