Roštěnky obložené zeleninou (portugalské)

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 2 ks Cibule
  • 4 ks Rajčata
  • 4 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 1 ks Chilli paprička
  • 3 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 433 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 279 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 87.3 mg
  • Draslík 903.4 mg
  • Vláknina 4045.5 mg
  • Vitamín A 4045.5 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 84.2 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné roštěnky na krajích nařízneme, aby se nám nekroutily. Maso naklepeme, potřeme česnekem utřeným se solí, pokapeme citrónovou šťávou a dáme na hodinu odležet.

  • 2

    Cibuli očistíme a nakrájíme na plátky a poté rozebereme na kroužky. Na oleji ji podusíme až nám zesklovatí, posypeme mletou paprikou. Přidáme očištěné, semen zbavené a na proužky nakrájené papriky (jedna paprika by měla být pálivá) a dusíme do měkka. K paprikám poté přidáme oloupaná a na dílky nakrájená rajčata, smes osoláme a dusíme ještě cca 5 minut.

  • 3

    Připravené roštěnky opečeme na rozehřátém oleji na každé straně 3 minuty.

  • 4

    Hotové roštěnky obložíme dušenou zeleninou.

Komentáře k receptu