Meruňkovo-pomerančový džem připravený v domácí pekárně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 350 g Meruňky sušené
  • 300 g Cukr želírovací
  • 3 dl Džus pomerančový
  • 1 dl Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 272 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 6 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 69 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 592.9 mg
  • Vláknina 6712.5 mg
  • Vitamín A 6712.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.5 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sušené meruňky nakrájíme na kousky.

  • 2

    Z domácí pekárny vyjmeme pečicí nádobu, vložíme do ní pokrájené meruňky, přilijeme pomerančový džus, citronovou šťávu a vsypeme želírovací cukr. Nádobu dáme zpět do přístroje, nastavíme program "džem" a zapneme. Při cyklu míchání neotvíráme víko, abychom se neopařili vystříknutým horkým džemem.

  • 3

    Zavařovací sklenice důkladně umyjeme, vysušíme, dáme na plech a sterilizujeme v troubě při 150 stupních alespoň 20 minut.

  • 4

    Po ukončení celého programu "džem" v domácí pekárně zkontrolujeme hustotu džemu. V případě potřeby čas prodloužíme programem "pečení".

  • 5

    Nádobu v rukavicích opatrně vyjmeme z přístroje a pomocí kleští odstraníme míchací lopatky. Sklenice naplníme džemem, dobře je uzavřeme a vychladíme.

Komentáře k receptu