Husa s jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 743 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 58 g
- Sodík 493 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 133.3 mg
- Draslík 758 mg
- Vláknina 6235 mg
- Vitamín A 6235 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytou, vykostěnou a očištěnou husu zbavíme krku i křídel. Zvenku i zevnitř osolíme, posypeme kmínem.
-
2
Oloupeme a nakrájíme jablka i cibule, smícháme, naplníme husu.
-
3
Vezmeme pekáč, na dno vložíme krk a křídla, na ně položíme husu prsy dolů, podlijeme vývarem, v předehřáté troubě pečeme. Když bude hřbet červený, obrátíme husu a dopečeme, aby byla kůrka pěkně křupavá.
-
4
Husu rozporucujeme a podáváme s cibulí a jablky.