Husa s jablky

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Cibule
  • 1000 g Husa domácí
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 3 kávová lžička Kmín celý
  • 3 ks Jablka
  • 2 dl Vývar drůbeží
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 743 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 58 g
  • Sodík 493 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 133.3 mg
  • Draslík 758 mg
  • Vláknina 6235 mg
  • Vitamín A 6235 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytou, vykostěnou a očištěnou husu zbavíme krku i křídel. Zvenku i zevnitř osolíme, posypeme kmínem.

  • 2

    Oloupeme a nakrájíme jablka i cibule, smícháme, naplníme husu.

  • 3

    Vezmeme pekáč, na dno vložíme krk a křídla, na ně položíme husu prsy dolů, podlijeme vývarem, v předehřáté troubě pečeme. Když bude hřbet červený, obrátíme husu a dopečeme, aby byla kůrka pěkně křupavá.

  • 4

    Husu rozporucujeme a podáváme s cibulí a jablky.

Komentáře k receptu