Kolínko na česneku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 515 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 40 g
- Sodík 475 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 41.6 mg
- Draslík 443.9 mg
- Vláknina 6710 mg
- Vitamín A 6710 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.5 mg
- Vitamín E 2.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Olej rozpálíme v kastrolu, vložíme osolené a opepřené kolínko, opečeme ze všech stran do hněda. Vyndáme a slijeme všechnem tuk. Přidáme trochu oleje a nakrájenou mrkev, cibuli, celer, česnek, vše osmahneme do zlatova. Zalijeme vínem, necháme ho vyvařit, vložíme kolínka a zalijeme jehněčí šťávou.
-
2
Dusíme 4 hodiny, poté maso vyndáme a udržujeme teplé. Omáčku zbavíme tuku a přecedíme ji. Svaříme na potřebnou hustotu, zahustíme studeným máslem, osolíme a opepříme.
-
3
Česnekové stroužky uvaříme zvolna v olivovém oleji, vznikne konfitovaný česnek.
-
4
Poté podáváme kolínka s konfitovaným česnekem.