Štěrbák s karamelem a ořechy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 211 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 11 g
- Sodík 194 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 1.7 mg
- Draslík 1631.6 mg
- Vláknina 32940 mg
- Vitamín A 32940 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.7 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Opraný a podélně na 4 díly rozříznutý štěrbák za častého obracení opékáme na másle s olejem asi 5 minut.
-
2
Přidáme k tomu nahrubo nasekané vlašské ořechy a cukr, stále restujeme a obracíme dalších asi 5 minut, až se štěrbák potáhne karamelizovaným potahem. Odstavíme z vařiče a můžeme opepřit.
-
3
Servírujeme teplé.