Salát z čekanky s křenem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 97 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 1 g
- Sodík 174 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 602 mg
- Vláknina 17238 mg
- Vitamín A 17238 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.9 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Puky čekanky očistíme, nakrájíme na proužky, osolíme a necháme v míse alespoň 15 minut pustit šťávu, kterou vylijeme. Mezitím oloupeme jablka, vykrojíme jádřince, pokrájíme na plátky a zakapeme citronovou šťávou. Očištěný křen jemně nastrouháme. Na zálivku smícháme citronovou šťávu, olej, sůl, pepř a cukr.
-
2
K čekance přimícháme jablka s křenem, přelijeme zálivkou, promícháme a necháme vychladit.