Salát z čekanky s křenem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Křen
  • 800 g Čekanka
  • 60 ml Citronová šťáva
  • 0.25 kávová lžička Olej olivový
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Jablka
  • 2 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 97 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 174 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 602 mg
  • Vláknina 17238 mg
  • Vitamín A 17238 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Puky čekanky očistíme, nakrájíme na proužky, osolíme a necháme v míse alespoň 15 minut pustit šťávu, kterou vylijeme. Mezitím oloupeme jablka, vykrojíme jádřince, pokrájíme na plátky a zakapeme citronovou šťávou. Očištěný křen jemně nastrouháme. Na zálivku smícháme citronovou šťávu, olej, sůl, pepř a cukr.

  • 2

    K čekance přimícháme jablka s křenem, přelijeme zálivkou, promícháme a necháme vychladit.

Komentáře k receptu