Polévka z okouna a mušlí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1374 kcal
- Sacharidy 60 g
- Tuky 122 g
- Sodík 4915 mg
- Bílkoviny 189 g
- Uhlovodany 57 g
- Cholesterol 436.7 mg
- Draslík 5233.3 mg
- Vláknina 4791 mg
- Vitamín A 4791 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 122.8 mg
- Vitamín E 8.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 61.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Máslo rozehřejeme v hrnci, pomalu osmahneme nakrájený fenykl a mrkev, zalijeme rybím vývarem a přivedeme k varu. Přidáme šafrán, osolíme, opepříme a necháme 2 minuty vařit. Opatrně přidáme do polévky nakrájeného mořského okouna na kousky a slávky - mušle.
-
2
Do talíře přendáme opatrně rybu se zeleninou, mušlemi a vývarem, který jsme scedili přes cedník.
-
3
Podáváme horké.