Vepřová žebírka plněná sušeným ovocem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Švestky sušené
  • 50 g Meruňky sušené
  • 25 g Máslo čerstvé
  • 150 g Créme fraiche
  • 100 g Křížaly (sušená jablka)
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Majoránka
  • 0.25 l Víno červené
  • 1 kg Vepřová žebra
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1104 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 79 g
  • Sodík 272 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 47 g
  • Cholesterol 210 mg
  • Draslík 1104 mg
  • Vláknina 9784.9 mg
  • Vitamín A 9784.9 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.8 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sušené ovoce namočíme do červeného vína. Do masa vyřízneme kapsu, uvnitř okořeníme majoránkou, naplníme namočeným ovocem a uzavřeme. Zvenku rovněž okořeníme, vložíme do pekáče žebry směrem dolů a pečeme v troubě rozehřáté na 180 °C cca 60 minut.

  • 2

    Během pečení několikrát podlijeme rozpuštěným máslem, přilijeme víno z namočeného ovoce a posypeme cukrem. Když je maso hotové, výpek promícháme s creme fraiche a povaříme. Osolíme a opepříme dle chuti a omáčku podáváme k žebírkům.

Komentáře k receptu