Vepřová žebírka plněná sušeným ovocem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1104 kcal
- Sacharidy 47 g
- Tuky 79 g
- Sodík 272 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 47 g
- Cholesterol 210 mg
- Draslík 1104 mg
- Vláknina 9784.9 mg
- Vitamín A 9784.9 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.8 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sušené ovoce namočíme do červeného vína. Do masa vyřízneme kapsu, uvnitř okořeníme majoránkou, naplníme namočeným ovocem a uzavřeme. Zvenku rovněž okořeníme, vložíme do pekáče žebry směrem dolů a pečeme v troubě rozehřáté na 180 °C cca 60 minut.
-
2
Během pečení několikrát podlijeme rozpuštěným máslem, přilijeme víno z namočeného ovoce a posypeme cukrem. Když je maso hotové, výpek promícháme s creme fraiche a povaříme. Osolíme a opepříme dle chuti a omáčku podáváme k žebírkům.