Hruškovo-jablkový zákusek s mandlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 648 kcal
- Sacharidy 154 g
- Tuky 7 g
- Sodík 3 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 154 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 363.1 mg
- Vláknina 17950 mg
- Vitamín A 17950 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36.5 mg
- Vitamín E 3.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hrušky a jablka oloupeme, odstraníme jádřince, rozkrojíme na čtvrtky a doměkka uvaříme v menším množství vody. Poté propasírujeme přes síto.
-
2
Smícháme s cukrem a šťávou vymačkanou z citronů a povaříme do zhoustnutí. Přidáme nasekané, orestované mandle, promícháme, hmotu necháme trochu vychladnout a rozprostřeme na alobal do vrstvy silné cca 1 cm. Usušíme na roštu rozehřáté trouby, mezitím jednou obrátíme na nový kus alobalu. Hotový dezert nakrájíme na čtverečky a po vychladnutí podáváme.