Jablkový dezert s arašídovým máslem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 319 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 14 g
- Sodík 123 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 49 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 457.1 mg
- Vláknina 14375 mg
- Vitamín A 14375 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.3 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jablka oloupeme, odstraníme jádřince a nasekáme. V míse smícháme s arašídovým máslem, medem a lněnými semínky. Směs rozprostřeme na pečicí papír do vrstvy silné cca 1 cm.
-
2
Vložíme do trouby předehřáté na 60 °C a usušíme. Hotový zákusek nakrájíme na čtverečky, necháme vychladnout a podáváme.