Letní zelenina se pstruhem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Pstruh
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 4 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Cuketa
  • 4 ks Rajčata
  • 0.125 l Víno bílé
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Tuk
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 500 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 508 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 134 mg
  • Draslík 1046.6 mg
  • Vláknina 4136 mg
  • Vitamín A 4136 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.4 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupeme a na kroužky nakrájíme cibuli. Z cuket odstraníme stopky, cukety omyjeme a nastrouháme. Vařící vodou přelijeme rajčata, oloupeme je, rozčtvrtíme a odstraníme stopky.

  • 2

    Na 250 stupňů předehřejeme troubu.

  • 3

    Rozehřejeme olej, osmahneme cibuli s cuketami, podlijeme bílým vínem, osolíme, opepříme a necháme povařit 10 minut.

  • 4

    Očištěné a omyté porce pstruha pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Zapékací mísu vymažeme tukem, dáme do ni rybu a na každý kousek dáme lžičku másla. Pečeme 8 minut, po 4 minutách přidáme rajčata.

  • 5

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu