Letní zelenina se pstruhem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 500 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 29 g
- Sodík 508 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 134 mg
- Draslík 1046.6 mg
- Vláknina 4136 mg
- Vitamín A 4136 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.4 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupeme a na kroužky nakrájíme cibuli. Z cuket odstraníme stopky, cukety omyjeme a nastrouháme. Vařící vodou přelijeme rajčata, oloupeme je, rozčtvrtíme a odstraníme stopky.
-
2
Na 250 stupňů předehřejeme troubu.
-
3
Rozehřejeme olej, osmahneme cibuli s cuketami, podlijeme bílým vínem, osolíme, opepříme a necháme povařit 10 minut.
-
4
Očištěné a omyté porce pstruha pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Zapékací mísu vymažeme tukem, dáme do ni rybu a na každý kousek dáme lžičku másla. Pečeme 8 minut, po 4 minutách přidáme rajčata.
-
5
Ihned podáváme.