Ryba v alobalu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 863 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 64 g
- Sodík 389 mg
- Bílkoviny 69 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 276 mg
- Draslík 68.6 mg
- Vláknina 2889 mg
- Vitamín A 2889 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.2 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 38.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na 180 stupňů předehřejeme troubu. Bazalku omyjeme a nakrájíme na proužky. Do misky dáme bazalku, přidáme rozetřený česnek a máslo. Promícháme, osolíme a opepříme.
-
2
Studenou vodou opláchneme očištěné a vykuchané makrely a pokapeme je zevnitř i zvenčí citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Do břišních dutin rozdělíme bazalkové máslo. Dvě makrely zabalíme společně do alobalu a pečeme v troubě 30 minut.
-
3
Poté makrely vyndáme z alobalu, odstraníme hlavy, kůži a opatrně vykostíme.
-
4
Rozložíme na talíře a pokapeme šťávou, která v alobalu zůstala.
-
5
Ihned podáváme.