Zeleninová parma
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 506 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 22 g
- Sodík 550 mg
- Bílkoviny 52 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 18.1 mg
- Draslík 369.8 mg
- Vláknina 9080.5 mg
- Vitamín A 9080.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.6 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Opláchneme a osušíme vykuchané a vyčištěné parmy. Do břišních dutin dáme bazalku. Máslo rozmačkáme a prolisujeme do něj česnek. Přidáme sůl, pepř, citronovou šťávu a promícháme a dáme do břišních dutin.
-
2
Čekankové puky očistíme, rozčtvrtíme a zbavíme zbytků kořene a nastrouháme na nudličky. Opereme je a necháme okapat.
-
3
Oloupeme a na kroužky nakrájíme cibuli. V pánvi rozpustíme máslo a osmahneme cibulku. Přidáme čekanku a 10 minut dusíme.
-
4
Předehřejeme na 180°C troubu. Zeleninu podlijeme bílým vínem, osolíme, opepříme a vložíme do ní ryby. Poklademe máslovými vločkami a pečeme 50 minut v troubě.
-
5
Poté ryby ihned podáváme.