Lín s vejci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 238 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 12 g
- Sodík 241 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 134.7 mg
- Draslík 87.3 mg
- Vláknina 2460 mg
- Vitamín A 2460 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme a oloupeme.
-
2
Očištěné, omyté a osušené porce lína osolíme a urpostřed nařízneme. Do každého zářezu vsuneme polovinu plátku citronu. Porce urovnáme do pekáčku na máslo a upečeme ve středně vyhřáté troubě doměkka. Maso vyjmeme a upravíme na talíře.
-
3
Do výpeku přidáme citronovou šťávu, promícháme a necháme přejít varem.
-
4
Porce lína posypeme nadrobno nakrájenými vejci, nasekanou petrželkou a přelijeme šťávou.