Lín s vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Lín
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 238 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 241 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 134.7 mg
  • Draslík 87.3 mg
  • Vláknina 2460 mg
  • Vitamín A 2460 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme a oloupeme.

  • 2

    Očištěné, omyté a osušené porce lína osolíme a urpostřed nařízneme. Do každého zářezu vsuneme polovinu plátku citronu. Porce urovnáme do pekáčku na máslo a upečeme ve středně vyhřáté troubě doměkka. Maso vyjmeme a upravíme na talíře.

  • 3

    Do výpeku přidáme citronovou šťávu, promícháme a necháme přejít varem.

  • 4

    Porce lína posypeme nadrobno nakrájenými vejci, nasekanou petrželkou a přelijeme šťávou.

Komentáře k receptu