Placky ze štiky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Rajčata
  • 600 g Mořská štika - filety
  • 100 g Zakysaná smetana
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř bílý
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Bazalka
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 0.4 polévková lžíce Margarín
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 298 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 332 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 200.1 mg
  • Draslík 835.8 mg
  • Vláknina 3958.4 mg
  • Vitamín A 3958.4 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.2 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vařící vodou přelijeme rajčata, oloupeme a nakrájíme na osminky.

  • 2

    Rozmixujeme štičí filé na kaši a dáme do misky. Přidáme vejce, smetanu, sůl, pepř, muškátový oříšek a cayenský pepř.

  • 3

    Omyjeme bazalku a otrháme. Polovinu lístečků nakrájíme na nudličky. Česnek prolisujeme do rybí hmoty, přidáme bazalku a promícháme. Z rybí směsi tvoříme placky. V pánvi rozehřejeme tuk a smažíme v něm placky ze všech stran.

  • 4

    V další pánvi rozpustíme máslo a dusíme rajčata 8 minut. Osolíme, opepříme, přidáme zbylou bazalku a naservírujeme na talíř s plackami.

Komentáře k receptu