Placky ze štiky
Suroviny
- 600 g Rajčata
- 600 g Mořská štika - filety
- 100 g Zakysaná smetana
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř bílý
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 1 špetka Pepř cayenský
- 2 stroužek Česnek
- 4 polévková lžíce Bazalka
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 0.4 polévková lžíce Margarín
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 298 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 14 g
- Sodík 332 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 200.1 mg
- Draslík 835.8 mg
- Vláknina 3958.4 mg
- Vitamín A 3958.4 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.2 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vařící vodou přelijeme rajčata, oloupeme a nakrájíme na osminky.
-
2
Rozmixujeme štičí filé na kaši a dáme do misky. Přidáme vejce, smetanu, sůl, pepř, muškátový oříšek a cayenský pepř.
-
3
Omyjeme bazalku a otrháme. Polovinu lístečků nakrájíme na nudličky. Česnek prolisujeme do rybí hmoty, přidáme bazalku a promícháme. Z rybí směsi tvoříme placky. V pánvi rozehřejeme tuk a smažíme v něm placky ze všech stran.
-
4
V další pánvi rozpustíme máslo a dusíme rajčata 8 minut. Osolíme, opepříme, přidáme zbylou bazalku a naservírujeme na talíř s plackami.