Česnekové tuňákové steaky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 184 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 7 g
- Sodík 257 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 38 mg
- Draslík 508.4 mg
- Vláknina 3464.3 mg
- Vitamín A 3464.3 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 57 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na 180 stupňů Celsia předehřejeme troubu. Hlavičku česneku zabalíme do alobalu a necháme 45 minut v troubě.
-
2
Papriku omyjeme a dáme k česneku na 20 minut do trouby. Jednou ji otočíme.
-
3
Vařící vodou přelijeme rajčata, oloupeme, zbavíme jadérek a dužinu posekáme nadrobno. Chilli papričku zbavíme jader a nasekáme.
-
4
Z trouby vyndáme papriku, sloupneme ji a odstraníme semínka. Nakrájíme na kostičky, s rajčaty a chilli papričkou vložíme do misky.
-
5
Omyjeme koriandr, posekáme ho, přidáme k zelenině do misky, osolíme, opepříme a přidáme kmín.
-
6
Vyndáme z trouby česnek a necháme vychladnout. Do zeleninové směsi vytlačíme stroužky, promícháme a necháme přikryté v lednici uležet 60 minut.
-
7
Lehce osolíme a opepříme rybí steaky. V pánvi rozehřejeme margarín, dáme do něj rybu a dvě minuty opékáme z obou stran.
-
8
Podáváme se zeleninou.