Candátové filé

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Candát obecný
  • 350 g Cuketa
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 0.1 l Víno bílé
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 0.18 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 0.4 polévková lžíce Margarín
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 114 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 214 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 1.1 mg
  • Draslík 254.3 mg
  • Vláknina 1939.7 mg
  • Vitamín A 1939.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybu omyjeme, osušíme a pokapeme citronovou šťávou. Cuketu omyjeme, odstraníme stopky a nakrájíme na plátky. Máslo rozehřejeme v pánvi a osmahneme cuketu 5 minut. Osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek, bílé víno a necháme povařit 8 minut.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme margarín, rybu v něm osmahneme po obou stranách 2 minuty, poté ji osolíme, opepříme a dáme na talíře s cuketou.

Komentáře k receptu