Carpaccio po italsku
Suroviny
- 220 g Hovězí svíčková
- 150 g Žampiony čerstvé
- 100 g Sýr Provolone
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř 4 barev
- 1 ks Cibulka jarní
- 3 špetka Pepř citronový
- 0.14 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 0.28 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Bazalka
- 4 polévková lžíce Olivy nakládané
- 2 polévková lžíce Limetková šťáva
- 4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 256 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 16 g
- Sodík 574 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 41.2 mg
- Draslík 369.2 mg
- Vláknina 2713.9 mg
- Vitamín A 2713.9 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.7 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do misky dáme extra olivový olej, přimícháme limetkovou nebo citrónovou štávu s citrónovým pepřem.
-
2
Hovězí omytou a osušenou svíčkovou necháme zlehka namrznout. Pak ze špalíčku nakrájíme ostrým širokým nožem velmi tenké plátky (1 mm).
-
3
Plátky masa rozdělíme na talíře, ozdobně rozložíme vedle sebe, pokapeme ochuceným olejem, posypeme čerstvě pomletým pepřem a osolíme podle chuti.
-
4
Sýr nakrájíme na hoblinky (hoblinkovým kráječem). Nakládané černé a zelené olivy rozkrájíme na poloviny. Omytou jarní cibulku i s natí nakrájíme zešikma na tenká kolečka. Malé žampiony očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké plátky. Bazalku omyjeme, vodu setřepeme a lístky otrháme.
-
5
V teflonové pánvi si rozpálíme olivový olej s máslem a polovinu nakrájených žampionů krátce orestujeme, osolíme a hned vyjmeme z omastku.
-
6
Do středu talířů na carpaccio poklademe sýr, olivy, restované i syrové žampiony, vše ozdobíme cibulkou, lístky bazalky a servírujeme.