Polévka z cukety a lososa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Losos - filety
  • 300 g Cuketa
  • 100 g Rajčata Cherry
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř bílý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 ks Hřebíček
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.25 l Víno bílé
  • 1 l Vývar zeleninový
  • 3 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Petržel - nať
  • 3 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 541 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 1511 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 120.5 mg
  • Draslík 1373.7 mg
  • Vláknina 8109.3 mg
  • Vitamín A 8109.3 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 46.1 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme a osušíme rybí filé, pokapeme ho citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Na chvíli dáme do lednice.

  • 2

    Cibuli oloupeme a nakrájíme na kroužky. V hrnci rozehřejeme máslo a cibuli osmahneme, přidáme oloupaný a rozetřený česnek, podlijeme bílým vínem, přidáme hřebíček, petrželku a bobkový list. Necháme vyvařit polovinu vývaru, poté přilijeme zeleninový vývar, osolíme a opepříme. Uvedeme do varu.

  • 3

    Cuketu nakrájíme na tenké plátky. Dáme je do vroucí polévky a vaříme pod pokličkou 10 minut.

  • 4

    Vroucí vodou přelijeme rajčata a oloupeme je. Rybu nakrájíme na malé kousky a dáme je s rajčaty do polévky. Necháme dojít 8 minut.

  • 5

    Poté polévku podáváme posypanou bazalkou.

Komentáře k receptu