Polévka z cukety a lososa
Suroviny
- 800 g Losos - filety
- 300 g Cuketa
- 100 g Rajčata Cherry
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř bílý
- 1 ks Cibule
- 1 ks Bobkový list
- 2 ks Hřebíček
- 1 stroužek Česnek
- 0.25 l Víno bílé
- 1 l Vývar zeleninový
- 3 polévková lžíce Citronová šťáva
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 3 polévková lžíce Petržel - nať
- 3 polévková lžíce Bazalka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 541 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 22 g
- Sodík 1511 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 120.5 mg
- Draslík 1373.7 mg
- Vláknina 8109.3 mg
- Vitamín A 8109.3 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 46.1 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyjeme a osušíme rybí filé, pokapeme ho citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Na chvíli dáme do lednice.
-
2
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kroužky. V hrnci rozehřejeme máslo a cibuli osmahneme, přidáme oloupaný a rozetřený česnek, podlijeme bílým vínem, přidáme hřebíček, petrželku a bobkový list. Necháme vyvařit polovinu vývaru, poté přilijeme zeleninový vývar, osolíme a opepříme. Uvedeme do varu.
-
3
Cuketu nakrájíme na tenké plátky. Dáme je do vroucí polévky a vaříme pod pokličkou 10 minut.
-
4
Vroucí vodou přelijeme rajčata a oloupeme je. Rybu nakrájíme na malé kousky a dáme je s rajčaty do polévky. Necháme dojít 8 minut.
-
5
Poté polévku podáváme posypanou bazalkou.