Arabský vajíčkový salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 1 špetka Chilli koření mleté
  • 1 špetka Kmín mletý
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 116 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 142 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 245.3 mg
  • Draslík 118.8 mg
  • Vláknina 681.7 mg
  • Vitamín A 681.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce uvaříme, ochladíme, oloupeme a nakrájíme na kousky.

  • 2

    Jarní cibulky omyjeme a nakrájíme na kolečka, petrželku nasekáme na jemno. Vše smícháme, upravíme v servírovací míse a přelijeme zálivkou.

  • 3

    Tu připravíme smícháním oleje, citronové šťávy, chilli, papriky a kmínu, vše ještě podle chuti opepříme a osolíme, znovu promícháme.

  • 4

    Podáváme s pečivem.

Komentáře k receptu