Rýžový pudink s mandlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 289 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 11 g
- Sodík 32 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 7.5 mg
- Draslík 148.7 mg
- Vláknina 5625 mg
- Vitamín A 5625 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 4.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mandle spaříme, oloupeme a nastrouháme. Rýži umeleme na jemno, smícháme s 0,2 l mléka. Zbývající mléko přivedeme v hrnci k varu, přidáme rýžovou směs, cukr a sůl, za stálého míchání ještě 5 minut vaříme na mírném ohni. Během varu přisypáváme nastrouhané mandle. Nakonec přilijeme ovocný sirup, krátce prudce provaříme.
-
2
Pudink nalijeme do misek a dáme vychladit. Podáváme ozdobený půlkami mandlí nebo nasekanými ořechy.