Grilovaná zelenina z trouby

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 3 ks Brambory
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Cuketa
  • 3 ks Mrkev kořen
  • 3 ks Rajčata
  • 1 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 1 hrst Bylinky čerstvé - svazek
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kmín římský
  • 5 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 287 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 521 g
  • Sodík 144 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1079.5 mg
  • Vláknina 26800.5 mg
  • Vitamín A 26800.5 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 74.8 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 220C.

  • 2

    Plech vyložíme pečicím papírem. Zeleninu nakrájíme na stejně velké kousky. Na plech poklademe mrkev, zakápneme olivovým olejem, ochutíme solí a římským kmínem, poté přidáme zbytek zeleniny, ochutíme bylinkami, solí, pepřem a pokapeme olejem.

  • 3

    Zakryjeme alobalem a pečeme 20minut. Poté alobal odstraníme a dopečeme dalších cca 20minut. Zeleninu můžeme použít jako hlavní dietní jídlo nebo přílohu.

Komentáře k receptu