Rýže vařená na arabský způsob

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 200 g Rýže loupaná
  • 1 špetka Sůl
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 222 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 72 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 6 mg
  • Draslík 38.5 mg
  • Vláknina 2800 mg
  • Vitamín A 2800 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži namočíme do studené vody a dobře ji promícháme, pak ji scedíme přes síto, v něm znovu dobře propláchneme proudem vody a necháme okapat.

  • 2

    V hlubší pánvi rozehřejeme přepuštěné máslo, přisypeme k němu rýži a alespoň 2 minuty mícháme, aby se máslo dostalo na všechna zrnka. Pak rýži zalijeme horkou vodou a osolíme. Než voda dosáhne varu, několikrát rýži promícháme, pak přiklopíme a pod pokličkou vaříme 20 minut na mírném ohni.

  • 3

    Uvařenou rýži promícháme vidličkou, aby z ní vyšla pára a nelepila se.

  • 4

    Podáváme horkou jako přílohu k rybě, masu atd.

Komentáře k receptu