Ryba s datlemi na roštu s pikantní nádivkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 727 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 40 g
- Sodík 69 mg
- Bílkoviny 70 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 240 mg
- Draslík 276.9 mg
- Vláknina 5394.8 mg
- Vitamín A 5394.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vykuchané ryby očistíme, omyjeme, osušíme, osolíme a necháme v chladu odležet.
-
2
Datle namočíme na 30 minut do 0,5 l vody.
-
3
Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno, stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. V misce smícháme nakrájenou cibuli a česnek, přidáme koriandr, kurkumu, papriku, kmín, pepř, sůl a trochu vody. Touto směsí pak ryby naplníme a uzavřeme pomocí jehel.
-
4
Datle vyjmeme z vody a vypeckujeme, rozmixujeme je s trochou vody, aby se vytvořila hustá pasta, kterou ryby potřeme po obou stranách.
-
5
Rozehřejeme gril a na roštu ryby opékáme z každé strany 5 minut.