Ryba s datlemi na roštu s pikantní nádivkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Datle
  • 2 ks Cibule
  • 4 ks Makrela obecná
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kurkuma
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 1 špetka Koriandr mletý
  • 1 špetka Kmín mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 7 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 727 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 69 mg
  • Bílkoviny 70 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 240 mg
  • Draslík 276.9 mg
  • Vláknina 5394.8 mg
  • Vitamín A 5394.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vykuchané ryby očistíme, omyjeme, osušíme, osolíme a necháme v chladu odležet.

  • 2

    Datle namočíme na 30 minut do 0,5 l vody.

  • 3

    Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno, stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. V misce smícháme nakrájenou cibuli a česnek, přidáme koriandr, kurkumu, papriku, kmín, pepř, sůl a trochu vody. Touto směsí pak ryby naplníme a uzavřeme pomocí jehel.

  • 4

    Datle vyjmeme z vody a vypeckujeme, rozmixujeme je s trochou vody, aby se vytvořila hustá pasta, kterou ryby potřeme po obou stranách.

  • 5

    Rozehřejeme gril a na roštu ryby opékáme z každé strany 5 minut.

Komentáře k receptu