Zapečené rybí filé s rajčaty a bramborami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 368 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 15 g
- Sodík 121 mg
- Bílkoviny 71 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 95.1 mg
- Draslík 738.9 mg
- Vláknina 7977.2 mg
- Vitamín A 7977.2 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.8 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 38 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Oškrábeme brambory a stejně jako omytá rajčata a žampiony je nakrájíme na plátky. Omytou petrželovou nať nasekáme najemno. Rybí filé nakrájíme na malé kostky. Vše mimo plátků rajčat vložíme do mísy, přidáme citronovou šťávu a mátu, opepříme, osolíme a důkladně promícháme.
-
2
Větší zapékací mísu vymažeme olejem a směs do ní přemístíme. Povrch poklademe plátky z rajčat a mírně osolíme. Vložíme do předehřáté trouby a zapékáme, po 20 minutách zalijeme vejci, která jsme rozšlehali se smetanou, a necháme ještě 5 minut zapékat.
-
3
Podáváme teplé, posypané jemně nasekanou petrželkou.