Zapečené rybí filé s rajčaty a bramborami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 g Žampiony čerstvé
  • 900 g Filé rybí
  • 2 ks Cibule
  • 5 ks Rajčata
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Máta
  • 2 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 1 dl Citronová šťáva
  • 0.5 dl Olej rostlinný
  • 0.5 kg Brambory
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 368 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 121 mg
  • Bílkoviny 71 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 95.1 mg
  • Draslík 738.9 mg
  • Vláknina 7977.2 mg
  • Vitamín A 7977.2 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.8 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 38 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Oškrábeme brambory a stejně jako omytá rajčata a žampiony je nakrájíme na plátky. Omytou petrželovou nať nasekáme najemno. Rybí filé nakrájíme na malé kostky. Vše mimo plátků rajčat vložíme do mísy, přidáme citronovou šťávu a mátu, opepříme, osolíme a důkladně promícháme.

  • 2

    Větší zapékací mísu vymažeme olejem a směs do ní přemístíme. Povrch poklademe plátky z rajčat a mírně osolíme. Vložíme do předehřáté trouby a zapékáme, po 20 minutách zalijeme vejci, která jsme rozšlehali se smetanou, a necháme ještě 5 minut zapékat.

  • 3

    Podáváme teplé, posypané jemně nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu