Rizoto z rybího filé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 839 kcal
- Sacharidy 142 g
- Tuky 7 g
- Sodík 109 mg
- Bílkoviny 83 g
- Uhlovodany 142 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 236.5 mg
- Vláknina 12114.9 mg
- Vitamín A 12114.9 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.2 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rybí filé nakrájíme na kostky, okořeníme a osolíme. Mandle spaříme, oloupeme a rozpůlíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Rýži propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
-
2
V pánvi rozehřejeme olej a na něm opečeme kostky filé, pak je vyjmeme a dáme do tepla. Na oleji, na kterém jsme opékali rybu, osmahneme mandle a vyjmeme je na talířek. Pak do pánve vložíme nakrájenou cibuli a opečeme ji.
-
3
Větší plošší hrnec vymažeme a dáme do něj postupně jednotlivé vrstvy rizota. Nejdříve opečené filé, na něj cibuli a na ni vrstvu rýže. Vše dobře upěchujeme a zalijeme přiměřeně horkou osolenou vodou tak, aby byla alespoň 2 cm nad rýži. Hrnec přikryjeme poklicí a dusíme na mírném ohni, dokud se voda nevsákne a rýže není měkká. Na hrnec pak dáme plochou mísu a otočíme ho dnem vzhůru, necháme 10 minut stát. Pak hrnec odstraníme a hotové rizoto posypeme opraženými mandlemi.