Pikantní jehněčí medailonky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 272 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 19 g
- Sodík 124 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 127.3 mg
- Draslík 359.6 mg
- Vláknina 1129.2 mg
- Vitamín A 1129.2 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.4 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso omyjeme a nakrájíme na malé kostičky. Cibule oloupeme a nakrájíme najemno, česnek oloupeme a prolisujeme, vejce v misce ušleháme.
-
2
Nakrájené maso v míse smícháme s kurkumou, cibulí, česnekem, hořčicí, rozšlehanými vejci a solamylem, opepříme a osolíme. Necháme 2 hodiny v chladu odležet.
-
3
V pánvi rozpálíme olej a na něm pečeme malé masové medailonky z obou stran dozlatova.
-
4
Podáváme je teplé, nejvhodnější přílohou jsou pečené brambory.