Francouzská sázená vejce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Hrášek
  • 150 g Květák
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 150 g Žampiony čerstvé
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 253 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 157 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 260.3 mg
  • Draslík 499 mg
  • Vláknina 9481 mg
  • Vitamín A 9481 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 46.1 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hrášek uvaříme ve slané vodě, okapeme a smícháme s máslem. Žampióny očistíme, drobně nakrájíme a dusíme na másle s citrónovou šťávou a jemně pokrájenou cibulí.

  • 2

    Vejce připravíme jako sázená, dáme na vetší mísu, každé vejce obložíme hráškem, růžičkami vařeného květáku a žampióny.

Komentáře k receptu