Francouzská sázená vejce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 253 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 17 g
- Sodík 157 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 260.3 mg
- Draslík 499 mg
- Vláknina 9481 mg
- Vitamín A 9481 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 46.1 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hrášek uvaříme ve slané vodě, okapeme a smícháme s máslem. Žampióny očistíme, drobně nakrájíme a dusíme na másle s citrónovou šťávou a jemně pokrájenou cibulí.
-
2
Vejce připravíme jako sázená, dáme na vetší mísu, každé vejce obložíme hráškem, růžičkami vařeného květáku a žampióny.