Thajská šalotka naložená v pikantním nálevu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 310 kcal
- Sacharidy 70 g
- Tuky 1 g
- Sodík 426 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 70 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1633 mg
- Vláknina 1393 mg
- Vitamín A 1393 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 51.9 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Papričky rozkrojíme a odstraníme semínka, nebo je můžeme použít vcelku. V tom případě je propícháme párátkem.
-
2
Ve větším hrnci přivedeme k varu vodu, vložíme papričky, oloupané šalotky a oloupaný, na poloviny překrojený česnek. Spaříme 1-2 minuty, scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
-
3
Na nálev nasypeme do hrnce cukr, sůl, na plátky nakrájený zázvor, koriandrová semínka, podélně rozkrojené lodyhy citronové trávy, lístky kafrové limety, zalijeme octem a přivedeme k varu. Na mírném ohni povaříme 3-4 minuty. Odstavíme a necháme vychladnout.
-
4
Poté z nálevu odstraníme zázvor, znovu přivedeme k varu, přidáme nakrájenou nať koriandru, připravený česnek a chilli papričky.
-
5
Šalotku vkládáme do sklenic, střídavě prokládáme citronovou trávou, limetkovými listy, chilli papričkami a česnekem. Zalijeme horkým lákem, necháme vychladnout a zavíčkujeme. Uložíme na studeném a tmavém místě. Před podáváním necháme uležet min. 2 měsíce.