Marinované jehněčí maso na grilu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 384 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 31 g
- Sodík 123 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 82.5 mg
- Draslík 393 mg
- Vláknina 174.4 mg
- Vitamín A 174.4 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.6 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve si připravíme marinádu. V misce metlou spojíme olej, citronovou šťávu, pepř, sůl a tabasco.
-
2
Jehněčí maso omyjeme a nakrájíme na kostky, vložíme do marinády, promícháme a necháme alespoň hodinu uležet.
-
3
Rozpálíme gril a na mřížce pak namarinované kousky masa grilujeme, dokud nemají zlatavou barvu.
-
4
Podáváme se zeleninovým salátem a arabským chlebem.