Dušený vodní špenát s restovanou šalotkou a česnekem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Špenát vodní
  • 0.25 kávová lžička Chilli papričky - vločky
  • 0.5 kávová lžička Sůl mořská
  • 4 ks Šalotka
  • 6 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 163 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 267 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 597.9 mg
  • Vláknina 383 mg
  • Vitamín A 383 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vodní špenát očistíme a nahrubo nasekáme. Do hrnce s vroucí vodou umístíme pařáček, vložíme špenát a podusíme cca 1/2 minuty, až začne vadnout. Spařený přemístíme do mísy.

  • 2

    Ve woku rozpálíme olej a za stálého míchání na něm na středním ohni dozlatova osmahneme na tenké plátky pokrájený česnek se šalotkou. Přidáme ke špenátu, posypeme mořskou solí, špetkou chilli vloček a ihned podáváme.

Komentáře k receptu