Dušený vodní špenát s restovanou šalotkou a česnekem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 163 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 3 g
- Sodík 267 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 597.9 mg
- Vláknina 383 mg
- Vitamín A 383 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vodní špenát očistíme a nahrubo nasekáme. Do hrnce s vroucí vodou umístíme pařáček, vložíme špenát a podusíme cca 1/2 minuty, až začne vadnout. Spařený přemístíme do mísy.
-
2
Ve woku rozpálíme olej a za stálého míchání na něm na středním ohni dozlatova osmahneme na tenké plátky pokrájený česnek se šalotkou. Přidáme ke špenátu, posypeme mořskou solí, špetkou chilli vloček a ihned podáváme.