Vývar z bílých kostí

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 200 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Sůl
  • 250 g Celer bulvový
  • 3 g Pepř černý celý
  • 250 g Petržel kořen
  • 3000 g Kosti hovězí řídké
  • 300 g Cibule
  • 300 g Mrkev kořen
  • 5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 936 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 58 g
  • Sodík 5047 mg
  • Bílkoviny 91 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 234 mg
  • Draslík 971.9 mg
  • Vláknina 5435 mg
  • Vitamín A 5435 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dobře omyté a rozsekané kosti vložíme do hrnce, zalijeme vodou a uvedeme do varu.

  • 2

    Osolíme, přidáme na čtvrtky překrájenou cibuli a celý pepř.

  • 3

    Snížíme příkon tepla a zvolna kosti vaříme nejméně 2-3 hodiny.

  • 4

    Potom přidáme opláchnutou, očištěnou a na čtvrtky nakrájenou kořenovou zeleninu a doměkka uvaříme.

  • 5

    Nakonec vývar procedíme hustým cedníkem.

  • 6

    Používáme jej na přípravu polévek i pokrmů ve stanoveném množství.

Komentáře k receptu