Vývar z bílých kostí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 936 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 58 g
- Sodík 5047 mg
- Bílkoviny 91 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 234 mg
- Draslík 971.9 mg
- Vláknina 5435 mg
- Vitamín A 5435 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36.3 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dobře omyté a rozsekané kosti vložíme do hrnce, zalijeme vodou a uvedeme do varu.
-
2
Osolíme, přidáme na čtvrtky překrájenou cibuli a celý pepř.
-
3
Snížíme příkon tepla a zvolna kosti vaříme nejméně 2-3 hodiny.
-
4
Potom přidáme opláchnutou, očištěnou a na čtvrtky nakrájenou kořenovou zeleninu a doměkka uvaříme.
-
5
Nakonec vývar procedíme hustým cedníkem.
-
6
Používáme jej na přípravu polévek i pokrmů ve stanoveném množství.