Marocká kuřátka
Suroviny
- 800 g Kuřátko jarní
- 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 kávová lžička Kari koření
- 1 kávová lžička Kmín římský
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Limetková kůra
- 1 špetka Šafrán
- 1 špetka Pepř cayenský
- 5 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- 4 polévková lžíce Limetková šťáva
- 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 146 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 11 g
- Sodík 395 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 240.1 mg
- Vláknina 6349.4 mg
- Vitamín A 6349.4 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.6 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse smícháme olivový olej, limetkovou kůru a šťávu, nasekanou cibuli, nasekaný koriandr, rozetřený česnek, kari, papriku, kmín a šafrán. Marinádu osolíme a opepříme cayenským pepřem.
-
2
Očištěná, rozpůlená kuřátka v marinádě několikrát obrátíme a necháme v chladničce asi 3 hodiny. Během marinování kuřata ještě obracíme.
-
3
V troubě rozehřejme gril a připravená kuřátka grilujeme z každé strany za občasného potření marinádou 15-20 minut.
-
4
Ihned podáváme.