Kořeněná květáková polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 314 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 18 g
- Sodík 1623 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 6.4 mg
- Draslík 737.8 mg
- Vláknina 10196.3 mg
- Vitamín A 10196.3 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 63.1 mg
- Vitamín E 2.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Květák opereme a rozdělíme na nejmenší růžičky. Z nejpevnějších nakrájíme pár plátků na ozdobení.
-
2
Na rozpáleném oleji zpěníme skořici, kmín a koriandr. Vmícháme chilli pastu, minutu povaříme a vlijeme horký vývar. Vsypeme květák a povaříme 20 minut, až květák změkne. Rozmixujeme ručním mixérem, osolíme, opepříme a necháme prohřát. Plátky květáku a mandlí osmahneme na másle a ozdobíme jimi porce na talíři.