Bramborová polévka se skopovým masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 452 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 27 g
- Sodík 210 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 76.7 mg
- Draslík 1073.1 mg
- Vláknina 12135.4 mg
- Vitamín A 12135.4 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.5 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso omyjeme a nakrájíme na kostičky, vložíme do hrnce se studenou vodou, osolíme, přivedeme do varu a vaříme přibližně 25 minut, až je téměř měkké.
-
2
Pórek omyjeme a nakrájíme na kolečka, oloupanou cibuli nakrájíme najemno, omyté a oloupané brambory nakrájíme na malé kousky. V pánvi rozehřejeme máslo a zeleninu na něm pomalu smažíme, až má zlatavou barvu. Pak ji dáme do hrnce s masem a vše uvaříme doměkka.
-
3
Podle chuti přidáme vegetu, sladkou papriku, opepříme a osolíme.
-
4
Polévku podáváme horkou s jemně nasekanou natí petrželky.