Thajský papájový salát
Suroviny
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 2 ks Rajčata
- 4 ks Chilli paprička
- 2 ks Chilli paprička
- 6 ks Fazolové lusky zelené
- 1 ks Limetka
- 1 ks Papája nezralá
- 4 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Ořechy burské pražené
- 1 polévková lžíce Cukr krupice
- 1 polévková lžíce Šalotka
- 3 polévková lžíce Omáčka rybí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 90 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 4 g
- Sodík 511 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 275.2 mg
- Vláknina 4296 mg
- Vitamín A 4296 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34.6 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Papáju rozřízneme podélně napůl, semínka lžící vydlabeme a dužinu oloupeme ostrým nožíkem nebo obrácenou škrabkou. Poté ji nastrouháme nebo rozdrtíme v mixéru.
-
2
Do hmoždíře vložíme nahrubo pokrájený česnek a šalotku, přidáme na plátky nasekané chilli papričky bez semínek, osolíme a zpracujeme na hrubší pastu. Postupně přidáváme připravenou papáju a paličkou rozmělňujeme do změknutí.
-
3
Vložíme na kousky nakrájené fazolky, plátky rajčat a zlehka rozmačkáme a promícháme. Dochutíme rybí omáčkou, cukrem a šťávou vymačkanou z limety. Hotový salát přemístíme do mísy, dozdobíme drcenými arašídy, plátky chilli papriček a ihned podáváme.