Thajský papájový salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Rajčata
  • 4 ks Chilli paprička
  • 2 ks Chilli paprička
  • 6 ks Fazolové lusky zelené
  • 1 ks Limetka
  • 1 ks Papája nezralá
  • 4 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Ořechy burské pražené
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Šalotka
  • 3 polévková lžíce Omáčka rybí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 90 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 511 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 275.2 mg
  • Vláknina 4296 mg
  • Vitamín A 4296 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Papáju rozřízneme podélně napůl, semínka lžící vydlabeme a dužinu oloupeme ostrým nožíkem nebo obrácenou škrabkou. Poté ji nastrouháme nebo rozdrtíme v mixéru.

  • 2

    Do hmoždíře vložíme nahrubo pokrájený česnek a šalotku, přidáme na plátky nasekané chilli papričky bez semínek, osolíme a zpracujeme na hrubší pastu. Postupně přidáváme připravenou papáju a paličkou rozmělňujeme do změknutí.

  • 3

    Vložíme na kousky nakrájené fazolky, plátky rajčat a zlehka rozmačkáme a promícháme. Dochutíme rybí omáčkou, cukrem a šťávou vymačkanou z limety. Hotový salát přemístíme do mísy, dozdobíme drcenými arašídy, plátky chilli papriček a ihned podáváme.

Komentáře k receptu