Domácí pečené brambory na česneku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 3 kávová lžička Sůl
  • 6 stroužek Česnek
  • 1 kg Brambory
  • 0.84 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 168 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 608 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 0.8 mg
  • Draslík 1062.7 mg
  • Vláknina 12815 mg
  • Vitamín A 12815 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory důkladně očistíme kartáčkem pod tekoucí vodou a neoloupané je pokrájíme na čtvrtky, následně je uvaříme ve vroucí osolené vodě do měkka. Česnek oloupeme a stroužky česneku utřeme. Uvařené brambory potom opečeme v troubě nebo ve fritovacím hrnci do zlatova. Prosypeme solí a rozmícháme v nich utřený česnek. Takto připravené podáváme buď jako přílohu k různým masům, nebo i samostatně - teplé.

Komentáře k receptu