Domácí pečené brambory na česneku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 168 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 2 g
- Sodík 608 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 0.8 mg
- Draslík 1062.7 mg
- Vláknina 12815 mg
- Vitamín A 12815 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.8 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory důkladně očistíme kartáčkem pod tekoucí vodou a neoloupané je pokrájíme na čtvrtky, následně je uvaříme ve vroucí osolené vodě do měkka. Česnek oloupeme a stroužky česneku utřeme. Uvařené brambory potom opečeme v troubě nebo ve fritovacím hrnci do zlatova. Prosypeme solí a rozmícháme v nich utřený česnek. Takto připravené podáváme buď jako přílohu k různým masům, nebo i samostatně - teplé.